Monday, February 15, 2010

wanita..

Pernahkah kita menghayati seseorang wanita tatkala dia sedang bersedih,gembira dan menunjukkan perasaan sygnya dia pada seseorang?

Kiter tidak pernah mengambil kisah perkara yang mungkin kiter anggap remeh temeh,tapi tidak bagi seseorang yang bernama wanita..

Bila seseorang wanita itu mengatakan dia sedang bersedih,tetapi di pipinya tidak mengalirkan walaupun setitis air mata,itu menandakan yang wanita itu menagis didalam hatinya..kerna dia x dapat luahkan dengan kata2 dan dia tidak mahu orang lain melihat dia bersedih..pernah kah kita kisah ttg suma ni?

Jarang sekali bagi lelaki untuk memahami jiwa seorang wanita secara rohani..lelaki hanya pandang pada jasmani sahaja...tp kenapa kiter sebagai lelaki tak mahu mengambil kisah suma nih? kenapa? atau bagi lelaki jasmani lg penting dari rohani? atau kedua2nya sekali?

Wanita perlukan belaian mesra..tidak kira belaian melalui sentuhan,percakapan atau cara kita melayan dia..itu pun sudah cukup untuk menenang kan hati seorang wanita..bagi mereka,sedikit perhatian sudah membuatkan mereka berasa tenang dan di sayangi walau pun dengan hanya memberi senyuman..

Bagi seseorang wanita,amat sukar untuk dia mencari perkataan 'benci' pada seseorang yang dia kasihi..bagi mereka, manusia mana yang tidak pernah melakukan kesilapan..adakah kita serupa dengan mereka atau kita hanya menilai dengan kesilapan yang pernah dia lakukan? ini lah persoalan yang kita sendiri perlu mencari jawapan nya..

Wanita adalah begitu subjektif yang sukar untuk kita rungkai dengan kata2,tetapi mudah untuk kita memahami jika kita tau cara nya..x perlu kiter bagi hadiah yang mahal2 untuk membuktikan kita begitu sayang padanya,dan x perlu juga kita beri ribuan janji manis yang tiada penghujung nya..sayangi lah mereka dan jadi pendorong hidup mereka..itu yang penting...

Jadi,mari kita renungkan bersama...

1 comment:

  1. kan ak dah cakap..ko silap amik kos engin ni..amik kaunseling baru ngam dgn ko...adoyaiii

    ReplyDelete